Project Description
KOREAA
Gemischter Satz aus Grüner Veltliner, Scheurebe, Weissburgunder, Neuburger, Welschriesling, Zweigelt und vielen mehr.
Handlese, 3-4 Tage Mazeration, dann gepresst und in alten Fässern spontanvergoren, Ausbau für ca. 6 Monate auf der gesamten Hefe.
Der offizielle Name der Riede ist „Fürstliches Prädium“, aber seit den 1950er Jahren wird sie von den Golsern nur „Korea“ genannt.
Field blend of many different grape varieties including Grüner Veltliner, Scheurebe, Weissburgunder, Neuburger, Welschriesling, Zweigelt and many more.
Handpicked, 3-4 days of maceration, then pressed and naturally fermented in old barrels, ageing of about 6 months on the lees.
The vineyard where the grapes come from is officially named „Fürstliches Prädium“ but people in Gols have been calling it „Korea“ since the 1950s. When we rented the vineyard in 2016 we decided to use this nickname for the wine made from there.